Vegar investerer i bedriftslån for å spre risiko

Investor Vegar er opptatt av å spre risiko ved å investere i flere lån. Han deler sine erfaringer og tanker rundt nettopp det å investere i lån. ⚖️

Investor Vegar K Vatn Blogg

Vegar Knudsen Vatn har investert i over 20 lån via Monner siden februar 2018. Han er en aktiv investor som er opptatt av å spre risiko og vi har spurt hva som er viktigst for han når han skal investere i lån og hvorfor dette er en interessant investeringsmulighet for han.

Av Nora Staff, Content & Community Manager i Monner | Publisert 09.04.2019

Vegar investerer i flere lån for å spre risiko

«Jeg investerer i aksjefond, kryptovaluta og lån; hvor jeg tror lånene gir den sikreste avkastningen av disse investeringstypene. Jeg investerer relativt små beløp i veldig mange lån, så jeg vil fortsatt tjene penger om noen av lånetakerne ikke klarer forpliktelsene sine. Jeg investerer på Monner for å ha en variert investeringsportefølje og for å spre risiko,» sier Vegar.

Hvor avgjørende er teamet bak bedriften for deg når du vurderer å investere i et lån?

Teamet bak bedriften er viktig når jeg vurderer å investere i et lån. Jeg har droppet noen lån fordi jeg ikke fikk et godt inntrykk av ledelsen i presentasjonen av bedriften.

Investor Vegar er opptatt av å spre risiko

Hvilke bransjer eller forretningsmodeller ønsker du å støtte?

«Jeg investerer gjerne i lån til eiendomsprosjekter, det har jeg troen på at er veldig trygt. Forretningsideer som har med fornybar energi å gjøre er jeg også interessert i,» sier Vegar.

Vegar har investert i flere av lånene til MG Eiendomsutvikling AS via Monner. Han har i tillegg investert i lån til eiendomssprosjektene til DaysOff, Alfa Boligeiendom, Utopia Eiendom, AS-Eiendom og Quality Eiendom, så det er ingen tvil om at investoren ønsker å støtte eiendomsinvesteringer.

Hvilke faktorer er viktige for deg når du vurderer et lån du skal investere i?

Jeg prøver å vurdere hvor trygg investeringen er. Hvis det er noe som skurrer, dropper jeg det eller investerer kun et lite beløp. Jeg ser på regnskapene, ledelsen og hvordan firmaet presenterer seg selv når jeg vurderer et lån jeg skal investere i.

Investor Vegar er opptatt av å spre risiko

 

Hva gjelder risiko og hvordan jeg vurderer den i forbindelse med mulig avkastning så tåler jeg mer usikkerhet om renten på lånet er høy.

Hvordan opplever du det å investere i crowdfunding av lån kontra andre investeringsformer?

Jeg liker å investere i crowdfunding av lån. Det jeg liker er at det er en fast avkastning hver måned. Jeg har investert i ting som svinger mye mer, og da kan man bli halvsprø av å sjekke kursen hver dag.

«Da jeg kom over Monner var det veldig enkelt å forstå hva det går ut på. Monner er genialt hvis man må å ha lav inntekt fremover ettersom at man kan få fast utbetaling.»

-Vegar Knudsen Vatn, investor hos Monner

Har du noen erfaringer du ønsker å dele med andre som vurderer å investere via Monner?

«Sjekk det ut! Jeg synes det er glimrende som en av flere investeringer og jeg vil anbefale andre å prøve det ut,» sier Vegar.

Vegar Vatn er en aktiv investor på plattformen som har investert i lån til alt fra eiendomsselskaper til kaffebarer og salatbarer. Han investerer relativt små beløp i veldig mange lån for å spre risiko.

Andre investorer på Monner 👥

Vi i Monner synes det er utrolig interessant å bli bedre kjent med våre investorer. Vi har tatt en prat med flere Monner-investorer for å bli bedre kjent og få et innblikk i ulike investeringsstrategier.

En investor begynte å investere i crowdfunding av lån for å spre investeringene sine. En annen investor forteller at han opplever crowdfunding som et tryggere investeringsalternativ. Vi har også investorer som Marianne Wahlstrøm hvor et engasjert team er den viktigste faktoren når hun vurderer om hun skal investere i et lån.

Gjør som investoren Vegar Knudsen Vatn og ta del i norske vekstbedrifter! Les mer om de nyeste crowdfunding-kampanjene på Monner.no. 🌱

Fakta om Monner

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid.

Vi kobler folk som har tilgjengelig kapital, direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse.

Monner tilbyr finansiering av både egenkapital og fremmedkapital. På denne måten tilrettelegger vi at investorer kan støtte gründerbedrifter i hele sin vekstreise fra oppstart til og med scale up.

Les mer om Monner.